Brev från Antarktis

Otto Nordenskiöld, född 6 december 1869 och  död 2 juni 1928  var en svensk geolog, polarforskare, professor samt rektor vid Göteborgs handelshögskola. Han blev känd som ledare för den första svenska Antarktisexpeditionen 1901 med skeppet Antarctic. Fartyget Antarctic var ett svenskt expeditionsfartyg som användes under flera svenska forskningsresor till Arktis och Antarktis åren 1898 till 1903.

För ett par år sedan arrangerade Stefan Heijtz tillsammans med Fred Goldberg en unik Antarktisutställning på Postmuseet  om Otto Nordenskiöld och de brev som sändes  till och från fartyget Antarctic.

Stefan har nu sammanställt sin fantastiska samling brev och kort som kan laddas ner av den som är intresserad. Delar av den här samlingen har tidigare ingått i den artikel om Otto Nordenskiölds expedition som ingick i Postmuseums årsskrift för 2001 (Fred Goldberg 101-120).

Hämta hela Antarktissamlingen som Pdf