Legendariska "Snow Hill"


Under denna storslagna resa till den sjunde kontinenten Antarktis kryssar vi genom massiv is och bland imponerade isberg med den imponerande isbrytaren Kapitan Khlebnikov. I sann upptäckaranda blir vi en del av polarhistorien och får förhoppningsvis chans att möta kejsarpingvinkolonin på Snow Hill - den ö där Otto Nordenskjöld tvingades övervintra 1902-1903 under den första svenska Antarktisexpeditionen.

Det är en unik upplevelse att få stå mitt bland världens största pingvinart som är så ståtlig att den har fått namnet kejsarpingvin. Föreställ dig att med helikopter landa alldeles i närheten, för att sedan vandra över isen och se pingvinungar som fortfarande är så små att de söker skydd och värme hos sina föräldrar. Vi beundrar dessa fantastiska djur och hur de tar sig fram över isen, på väg mot havet för att söka efter föda. Har vi tur blir de nyfikna nog att komma riktigt nära oss!

Researrangör är PolarQuest och här är en länk till all information om resan som arrangeras under perioden oktober-november 2018. 

Resa till Svalbard/Spetsbergen
Den 10-18 juni 2018 arrangeras återigen en släktresa till Svalbard/Spetsbergen i Adolf Erik Nordenskiölds fotspår. 

Efter årets succéresa arrangerar släktföreningen ytterligare en "Nordenskiöld Polar History expedition" till Spetsbergen/Svalbard i Adolf Erik Nordenskiöld fotspår.  För närvarande är denna resa fullbokad, men om ni är intresserade kan ni anmäla detta till info@nordenskiold.se så meddelar vi om det blir något återbud.