Alkemistens hemlighet

Drottningholms slottsteater ger en föreställning om alkemisten August Nordenskiöld med premiär den 15 juni.

Föreställningen kretsar kring konstens, filosofins och vetenskapens utveckling med utgångspunkt i Drottningholmsteaterns magiska värld och geniala scenmaskineri. Musik, dekor och texter är hämtade från dåtidens tankar kring de fyra elementen.

I ett hemligt laboratorium på slottet försöker August Nordenskiöld genom alkemi tillverka guld i syfte att avskaffa fattigdomen i världen. Kungen, som i behov av pengar länge hoppats på denna gudomliga konst, har dock börjat tröttna på Nordenskiölds resultatlösa projekt. För att blidka kungen skapas en föreställning kring de fyra elementen. Gränsen mellan scen och salong suddas sakta ut.

Läs mer om föreställningen här

Köp biljetter här

Koncept, regi och koreografi • Patrik Sörling, Musikaliskt koncept • Maria Lindal, Kostym • Lena Dahlström, Mask och peruk • Sofia Ranow

Alkemisten • Stina Ekblad, Split • Karolina Blixt, mezzosopran, Kärleken • Pontus Sundset, dansare, Luft • Dan Laurin, blockflöjt, Jord • Maria Lindal, violin, Eld • Anna Paradiso, cembalo, Vatten • Magdalena Mårding, cello

Musik av Vivaldi, Marais, Purcell, Rebel, Händel, Locke, Telemann, Rameau och Pärt.
Changements à vue.

Textmaskin med engelsk text. Föreställningen är ca 1 timme och 15 minuter lång utan paus.