Nordenskiöldsloppet i ny form

Nordenskiöldsloppet 2024 lockade till sig världseliten, bl.a. Andreas Nygaard, Oskar Kardin och Klas Nilsson. På damsidan satsade Frida Hallqvist mot den tredje raka segern. Det blev svensk dubbelseger med med Oscar Kardin på herrsidan och Linnea Johansson på damsidan

Loppet började arrangeras 2016 i modern tid och blev omgående mycket omtalat och lyckades snabbt att etablera sig som en den ultimata utmaningen på ett par skidor både för eliten och motionärer, hemifrån Sverige och internationellt. Samtidigt som flera storåkare valde att återvända år efter år har loppets credo alltid varit att alla åkare oavsett åktid är lika viktiga och förtjänar samma service: I våra ögon är alla som ställer sig vid startlinjen hjältar. Bara att ta sig i mål i världens kanske tuffaste lopp är en stor bragd, sa Wolfgang Mehl, intiativtagare.

2022 bestämde sig Wolfgang Mehl för att lämna rollen som huvudarrangör. Under arbetet med att forma en ny organisation som skulle säkerställa loppets framtid och utveckling tog Nordenskiöldsloppet en paus 2023 för att komma tillbaka med ett nytt team 2024. Arrangör av Nordenskiöldsloppet är numera Jokkmokks SK - Sveriges äldsta skidklubb med Göran Hedenmalm som ordförande i Nordenskiöldsloppet AB.