Konstnären Rosa Nordenskjöld

I december släpper DIBB förlag boken  Djurmålare, skulptris och författare - Rosa Nordenskjölds konstnärskap och tragiska livsöde . Det är den första biografin som skrivs över konstnären och författaren Rosa Nordenskjöld (1890–1950), uppvuxen i Virkvarn utanför Oskarshamn. Hennes uppväxt präglades av när till djur och natur, och hon kom sedermera att bli en framstående djurmålare, författare och förkämpe för djurens rätt.

Tragiskt nog ödelades hennes älskade karriär alltför tidigt av en svår mentalsjukdom. Rosa Nordenskjölds namn kunde kanske ha blivit lika självklart i konsthistorieböckerna som Karin Larssons, Sigrid Hjerténs eller Ester Hennings. Det här är den fascinerande historien om ett bortglömt konstnärskap och ett tragiskt livsöde.

Boken är vackert och rikt illustrerad på 157 sidor som ges ut av DIBB förlag och kostar 299 kr. Den kan beställas direkt från förlaget. Släktföreningen får som särskild förmån köper boken utan frakt- och expeditionskostnader om man uppger medlemskap i föreningen.
Köp boken genom att maila till johan.hagesund@dibbforlag.se