Anna Nordenskiölds vernissage

                                     IN ENGLISH


Anna Nordenskiöld har haft vernissage en ny utställning med sin nya utställning “Målningarna”på galleri Arsenalsgatan 3, torsdagen den 14 jan 2021. Utställningen pågick till den 27 februari. 

Anna Nordenskiölds måleri har alltid karaktäriserats av ett resande. Både i tiden och i rummet. Målningarna har i sin formalia pendlat mellan det figurativa och det abstrakta, det inre och det yttre, det stora och det lilla. Men gemensamt är den särskilda måleriska känsla som genomsyrar hela hennes produktion. Vid första anblicken slås man som betraktare av finstämdheten. Hon har ett lätt, lätt anslag med penseln. Färgen är pålagd med yttersta omsorg och former och skiftningar växer fram genom olika lager, likt årsringar på ett träd. De speglar erfarenheter, minnen, tid och förflyttningar. Det är ett tyst måleri som är sprängfyllt med innehåll. 

Anna Nordenskiöld (född 1950 i Åre) bor och verkar i Stockholm. Sin konstnärliga utbildning fick hon bland annat vid Kungl. Konsthögskolan och på Konstfack där hon även arbetat som lärare. Hon har en lång rad separat-och grupputställningar bakom sig, både på gallerier och museer. Hon har flera gånger erhållit Sveriges Bildkonstnärs fonds tvååriga arbetsstipendium och 2016 var hennes verk första pris i Sveriges Allmänna Konstförening. Vidare har hon för Statens Konstråd gjort en offentlig utsmyckning vid Tingsrätten i Värmlands Län, Karlstad. Anna Nordenskiöld är representerad bland annat vid Moderna Museet, Stockholm, Malmö Konstmuseum, Göteborgs Konstmuseum, Norrköpings Konstmuseum, Sundsvalls Museum, Skövde Museum, Uppsala Konstmuseum, Gävle Konstmuseum, Jämtlands Länsmuseum, Borås Konstmuseum mm. För ytterligare information, kontakta galleriet